Hoe DotSafe jouw bewustzijn kan verhogen

We zien een verontrustende trend in de online boekingswereld.
Recentelijk zijn er meerdere meldingen binnengekomen van frauduleuze Booking.com-mails.” op het populaire boekingsplatform Booking.com.

“DotSafe biedt hulp om het bewustzijn van gebruikers te verhogen tegen online oplichting.”​

nepberichten

Volgens gebruikersrapporten worden er via het berichtensysteem van Booking.com nepberichten verstuurd. Deze berichten, die op het eerste gezicht legitiem lijken en vanaf het e-mailadres noreply@booking.com lijken te zijn verzonden, waarschuwen voor problemen met creditcardgegevens, waardoor hotelboekingen niet kunnen worden afgerond. De oplichters dringen er bij de klanten op aan om hun creditcardgegevens opnieuw te verstrekken, met een dreiging van annulering van de reservering en extra kosten.

Het probleem heeft de aandacht getrokken van creditcardmaatschappijen, waarbij sommige gevallen van fraude tot vergoedingen hebben geleid. Echter, klanten die deze problemen bij Booking.com melden, voelen zich vaak afgewezen of misleid, waarbij sommigen zelfs door het platform worden aangemoedigd om de frauduleuze links te vertrouwen.

Wat betekent dit voor jou?

Het ontvangen van een phishingmail, zoals die welke wordt verspreid via het systeem van Booking.com, kan ernstige gevolgen hebben. Slachtoffers kunnen het risico lopen hun persoonlijke en financiële informatie te verliezen, wat kan leiden tot ongeautoriseerde transacties, identiteitsdiefstal en een aanzienlijk financieel verlies. Bovendien kunnen deze gegevens worden gebruikt voor verdere frauduleuze activiteiten. Het is daarom cruciaal om altijd waakzaam te zijn bij het ontvangen van e-mails die om persoonlijke of financiële informatie vragen, en om de authenticiteit van dergelijke verzoeken te verifiëren alvorens te reageren.

Wij benadrukken het belang van het herkennen van verdachte kenmerken in berichten en het nemen van gepaste maatregelen om jezelf te beschermen tegen dergelijke online bedreigingen​.

bron: nu.nl

Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen?

Neem dan nu contact op met één van onze cyber security experts

Gerelateerde blog berichten

Bekijk onze blog
Volg de laatste ontwikkelingen cybersecurity

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief