Risico’s dataverlies en hackers

Vandaag de dag kunnen we niet meer zonder de hedendaagse technologie. Systeembeveiliging en informatiebeveiliging worden steeds belangrijker voor bedrijven. We genereren met elkaar een enorme hoeveelheid data. Om deze belangrijke en gevoelige data te verwerken en veilig op te slaan, met het doel om deze zo optimaal te beschermen, is een menselijk oordeel nodig.

Gelukkig zijn er steeds meer bedrijven die hier budget voor vrij willen maken en daarbij ook meer aandacht willen besteden aan de risico’s van dataverlies en inbraak van computersystemen. Hoe presteert jouw bedrijf op het gebied van digitale veiligheid?

Cyber Security Assessment

Met een Cyber Security Assessment, ook wel kwetsbaarheidsscan genaamd, breng je de kwetsbaarheden van een applicatie, het netwerk of het hele systeem in kaart. Vervolgens kan je de zwakke plekken doelgericht beveiligen en het veiligheidsniveau verhogen. Daarbij is een assessment vaak onderdeel bij een cyber security audit. Een audit is cruciaal om het veiligheidsniveau te bepalen en onderdeel van het risicomanagement van een organisatie. Het belangrijkst is natuurlijk dat een Cyber Security Assessment goed gebeurt, zodat je kwetsbaarheden werkelijk aanpakt.

Security Assesment is een uitgebreid proces in vier stappen. Deze stappen lees je hieronder:

1. Vulnerability assessment
Benieuwd waar je de focus op moet leggen om de ICT beveiliging op orde te brengen? Dan doe je een Vulnerability Assessment. Met deze technische test toetsen we het hele systeem en netwerk op kwetsbaarheden. We gaan op zoek naar zoveel mogelijk zwakke plekken, waarna wij een prioriteitenlijst opstellen.

2. Pentest 
Met een penetrationtest, pentest of penetratietest toets je doelgericht een specifiek doelwit. Denk hierbij aan privacygevoelige informatie, klant- of betaalgegevens. Wanneer laat je een pentest uitvoeren? Bij het bepalen van het veiligheidsniveau is een pentest essentieel. De test zet je voornamelijk in bij het controleren van software, versiebeheer, nieuwe applicaties of zelf geschreven codes.

3. IT Risk assessment 
Een test die wij veelvuldig inzetten is de IT Risk assessment. Hierbij analyseren wij het huidige en acceptabele risiconiveau. Zo brengen wij de risico’s en gevolgen in kaart, waarna duidelijk is welke stappen je moet zetten om het wenselijke (acceptabele) risiconiveau te bereiken. Wanneer zet je dit middel in? Het IT Risk assessment is eigenlijk voor elke organisatie nuttig. Zo analyseer je de risico’s en gevolgen, waarna je een juiste afweging kan maken.

4. IT Audit 
Bij een IT Audit kijken wij of de huidige infrastructuur, applicaties en het netwerk voldoen aan de gewenste eisen. Hierbij kijken wij naar zowel technisch aspecten als documentatie. Een IT audit zet je niet in om de werkelijke veiligheid van de IT te toetsen, maar geeft weer hoe een organisatie de beveiliging definieert.

Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen?

Neem dan nu contact op met één van onze cyber security experts.

Waarom klanten kiezen voor de expertise van DotSafe

Technische expertise

We hebben eigen cyber security experts die voor je klaar staan

Persoonlijke aanpak

Persoonlijke aandacht en een professionele aanpak

Wanneer het jou uitkomt

Pak je agenda en plan een afspraak

 

Volg de laatste ontwikkelingen cybersecurity

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief